Wat is er te doen.....

Het chateau van Lapalisse ligt op slechts 15 km van de fermette en is zeker het bezoeken waard.
De romaanse kerk van Chatel Montagne is een echte trekpleister, maar ook het dorpje zelf met enkele kunstateliers. Chatel Montagne ligt op 10 km van La Goutte Bruyere.

La Goutte ligt eigenlijk midden tussen Vichy en Roanne. Vichy is uiteraard bekend van de bronnen en het grandioze park met veel oude bomen. Een verzameling van Napoleon III, en zeker de moeite waard. Het park ligt aan de Allier, de rivier waaraan het departement zijn naam te danken heeft.

Wat verder weg (naar het zuiden) ligt Thiers. Bekend om o.a. de verkoop van alle soorten messen.
Ten westen van Vichy vindt u Charroux, een leuk klein dorp dat bekend staat om de mosterd- en zeepprodukten. 


In Lapalisse vindt men ook enkele supermarkten. Let op; bij de benzinepompen bij de supermarkten is de benzine en diesel het goedkoopst.

Verder kunt u vanuit de fermette leuke wandelingen maken en fietsen.
Voor wie iets minder mobiel is kunnen met de auto ook leuke routes gereden worden. Of misschien bezoekt u liever een brocante, het plan d'eau waar u o.a. kunt zwemmen of de wijnboeren van de Cote Roannaise. Natuurlijk zijn er -vooral zomers- veel festiviteiten in de omgeving. In het "boekje La Goutte", dat u na reservering ontvangt, vindt u nog veel meer informatie.


Het dorpje Arfeuilles ligt op slechts 3 km van de fermette en u vindt er een supermarktje met slager en een bar/restaurant. Daarbij is ook 's zomers een terras.

Verder vindt u in de omgeving riviertjes en enkele watervallen.

Wandelen - fietsen - paardrijden etc. etc.

Paardrijden
Op een afstand van ca. 5 km van La Goutte Bruyere vindt u een mooie manege.
Hier kunt u in de zomer deelnemen aan buitenritten, zelfs voor mensen die nog nooit op een paard hebben gezeten.
En dat alles onder begeleiding van een Nederlandse instructeur. Ook is het mogelijk om -op afspraak- (prive)lessen te volgen.

Geochaching
In de omgeving liggen een groot aantal caches! De meeste midden in de natuur en op leuke plekken om te ontdekken. Ook voor de beginnende geocacher! Geocachen is eigenlijk "schatzoeken voor iedereen", waarbij u op allerlei leuke plekken komt, die u anders misschien nooit zou ontdekken. Mocht u het willen leren.....dit is uw kans. Wij leggen u graag uit hoe het werkt. Heel leuk voor jong en oud. Iedereen kan het.

Vichy - sportief
In Vichy kunt u wildwatervaren (kunstmatig traject vlak bij de rivier de Allier), naar de paardenrenbaan, golfen en wandelen in het prachtig aangelegde park van 6 ha met een unieke collectie oude bomen. Winkelen natuurlijk, gewoon genieten van de mooie gebouwen of uit eten.
Vichy is natuurlijk het meest bekend vanwege de bronnen. U kunt er dus ook "kuren".

Rodelen - wintersport
Zowel in de zomer als in de winter kun je terecht in Laprugne om te rodelen en om op diverse manieren van een heuvel af te gaan met gevaar voor eigen leven (op een grote step bijv.). 

Wandelen
Verder natuurlijk fietsen, wandelen en genieten van het uitzicht en de omgeving. Zelf vonden wij bijvoorbeeld picknicken bij de waterval, in een echt beukenbos, heel erg leuk.


Enkele interessante links

Toerisme vanuit Arfeuilles

Informatie over de Allier

Wandelen - ook vlakbij Arfeuilles

Wandelen - Allier

Zwemparadijs in Vichy

Voor de fietsliefhebbers (mountainbike)