Nieuws

La Goutte Bruyere in 2006 - nu (update onderaan verder lezen)

2006/2007 Ons eerste jaar was voor ons een heerlijke periode in La Goutte Bruyere. En we waren blij dat een groot aantal mensen ook heeft kunnen genieten van onze fermette.
Het was ook een hele leerzame periode. Nooit geweten dat je zo vaak het gras moet maaien.
Ook bleek `La Goutte` mede door de authentieke elementen, toch niet zo makkelijk schoon te houden als we dachten. Een vide is wel mooi maar heeft toch nadelen, want een nok van 4,5 meter hoog is niet makkelijk te bereiken.

en toen......
het pad verharden omdat hevige regenval grote gaten had veroorzaakt....
(gelukkig wilde de buurman helpen zodat de twee volle vrachtauto's met "scalpage" netjes verdeeld en aangereden werden)

de weilanden laten maaien omdat braam en varen de overhand namen.....
(diezelfde buurman is met zijn tractor annex supershredder 4 uur onafgebroken op en neer gereden)

de vijver afzetten omdat die misschien toch wat riskant was voor kleine kinderen.....

een echte grasmaaier kopen omdat de tuinman met pensioen wil (hij is tenslotte al in de 70).....

een nieuwe boiler.....

en eindelijk internet (vanaf eind 2008 ook beschikbaar voor huurders met een eigen laptop)....

het terras verhard zodat het het hele seizoen bruikbaar is.....

en......
eindelijk hebben we uitgedokterd hoe we een mooie trapleuning op de wenteltrap konden monteren.....
(hebben we dus ook gedaan)

we hebben de burgemeester zelf op bezoek gehad nadat we al een paar keer gevraagd hadden om gootjes in onze "aanrijroute"...
hij heeft beloofd dat we ze krijgen.....
Helaas, het is nu september 2009 en ze liggen er nog niet. 2023 nog steeds niet......

Wel is inmiddels het huis voorzien van nieuwe crepi. Het stucwerk is hersteld en de crepi beschermt het huis tegen vocht van buitenaf. Foto's op de fotopagina.

Op tuingebied; onze Didier is wederom over de weilanden gegaan. We kwamen er nu pas achter dat er nog meer fruitbomen in de boomgaard staan. Eindelijk konden we erbij. Er blijkt nog een appelboom en een perenboom te staan. Dus voor de huurders in september, oktober: smakelijk eten. Er bleken hier en daar ook nog pruimenbomen te staan en de bramen waren dit jaar (2009) helemaal super. We hebben diverse potten jam kunnen maken.

In februari 2010 hebben we de koop afgerond van een stukje weiland en bossage om van ons terrein meer een geheel te maken. Voor de trouwe bezoekers; het is het stukje links van het pad als je naar boven loopt, net voorbij de vijver. Het loopt tot aan het eerstvolgende weiland dat je tegenkomt en dat al van ons was. Ook hier is een echte bron te vinden, maar die is niet zo mooi "afgewerkt" als die bij het huis. Dus mochten er survivalaars onder u zijn die willen gaan zoeken: sterkte en rubber laarzen, want het is een echte wildernis.

2012
In 2012 hebben we veel bomen gezet. Een heel clubje platanen en een aantal beuken, allemaal in het voorjaar. Die lijken het goed te doen. Van de ca. 25 platanen hebben het er waarschijnlijk maar 2 niet overleefd. In het najaar zijn we overgegaan op het fruit. Pruimen en kersen. In totaal 24!! We hopen echt dat het iets wordt. Dan kunnen onze gasten in de zomer (want daar hebben we op gelet!) oogsten. Kijk ook maar eens bij de foto's.

2014
Dit jaar hebben we een beekje aangelegd. Van boven aan de bron in het weiland tot aan midden in de tuin. Deels omdat we het gewoon heel erg leuk vinden om een eigen beekje te hebben, maar hoofdzakelijk om het water in goede banen te leiden.

2015-2017
Ook de afgelopen jaren hebben we weer veel verbeteringen aangebracht. Zo hebben we in het halletje met de wenteltrap, bij de deur naar buiten, een raam aangebracht. Er kan dus veel licht naar binnen, zonder dat er ook beestjes en vocht meekomen. Verder hebben we op de vide slaapkamer twee supergoede hotelbedden neergezet. Veel meer afgestemd op de gemiddelde Nederlander. (in Frankrijk is de standaard bedlengte nog steeds 1.90 m).

2018-2019
En nog meer nieuwe bedden! Op de grootste slaapkamer hebben we nu helemaal luxe bedden, met de allerbeste matrassen.
Verder zijn we begonnen met het bewerken van een stukje van ons terrein. Dit ligt wat verder van het huis en het valt nog niet echt op.
Wilt u weten wat we daar gaan doen? Stuur ons een mailtje en we lichten het graag toe. We zijn er zelf al heel enthousiast over!

2023
Eindelijk was het zover (waren we aan de beurt)! In de zomer van 2023 is het dak vervangen.
We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk was het dan zover. In de zomer van 2023 is het dak niet alleen vervangen, maar zijn de kanten en de dakkapelletjes heel mooi afgewerkt. Al met al zijn de werkzaamheden best vlot verlopen.
Met dank aan Clement Gibert.